ÉPÍTÉSZETI PÁLYÁZATOK 2014–2019

kurátor
Götz Eszter

A II. Építészeti Nemzeti Szalon körképe nem volna teljes, ha a megépült házak, terek, az elkészült építészeti eredmények mellett nem tekintenénk át az ugyanebben az időszakban itthon lezajlott jelentősebb építészeti pályázatokat, valamint azokat a nemzetközi pályázatokat, amelyeken a magyar építészek tervei nagy sikerrel szerepeltek. Ezek szintén hatással vannak az építészeti életre, jövőbeli megvalósulásuk, vagy a pályaművekben összegződő gondolatok termékeny impulzusokkal gazdagítják a pályatársak munkásságát és szemléletét.

A kiállítási egységben a 2014 és 2019 között itthon megvalósult, illetve jelentős magyar sikereket hozó külföldi építészeti pályázatokból válogattunk. Mivel nincs lehetőség a teljes anyagok közlésére, csupán a nyertes pályaműveket mutatjuk be – ahol a bíráló bizottság nem adott ki első díjat, ott a legmagasabbra értékelt tervet (vagy terveket) ismerheti meg a közönség. 

A Gellérthegy és a Citadella jövőbeni hasznosítása, funkcionális és eszmei megújulásának lehetőségeiA Király gyógyfürdő rekonstrukciója és bővítése, ötletpályázat Carrara Thermal Baths A Reth!nking nemzetközi ötletpályázata Casablancai piac terve Déli Városkapu – Budapest Diákváros Fejlesztési Program nemzetközi tervpályázat Evezőspálya céltornya építészeti ötletpályázat Hódmezővásárhelyi könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása tervpályázat Liget Budapest nemzetközi építészeti tervpályázat Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Campus Kreatív Innovációs Tudáspark fejlesztése tervpályázat MTA Agrártudományi Kutatási Tömb tervpályázat Múzeumkert rehabilitációja, ötletpályázat Ötletpályázat Csontváry Kosztka Tivadar alkotásait bemutató kiállítótér létrehozására Szent György tér ötletpályázatÚj Duna-híd nemzetközi tervpályázat Új Közlekedési Múzeum meghívásos nemzetközi tervpályázat Városliget parkrehabilitációs tervpályázat
ÉPÍTÉSZETI PÁLYÁZATOK 2014–2019